Συνολικά 5824 συμπολίτες μας βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα, λόγω του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και πρόκειται για δυνητικές επαφές κρουσμάτων ή ταξιδιώτες.  Παράλληλα 825 άτομα έχουν ολοκληρώσει την καραντίνα.

Όπως τόνισε η ελληνική κοινωνία στην πλειοψηφία της επιδεικνύει ωριμότητα και ψυχραιμία και πρόσθεσε ότι οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας έχουν άδεια κυκλοφορίας μόνο για την άσκηση των καθηκόντων τους, για προσωπικές ανάγκες ισχύουν και για αυτούς ότι και  για τους πολίτες και υπόκεινται σε έλεγχο.

Διευκρίνισε ότι τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν άδεια κυκλοφορίας μόνο για την άσκηση των καθηκόντων τους, και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετακίνησής τους, ισχύει ό,τι ισχύει και για τους υπόλοιπους πολίτες.

Επιπλέον, όπως τόνισε τις επόμενες ημέρες οι έλεγχοι για την εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού θα είναι σαρωτικοί.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι η αποστολή SMS είναι χωρίς χρέωση και πως τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών δεν διατηρούνται. Πρόσθεσε ότι από το πρωί του Σαββάτου λειτουργεί η νέα ψηφιακή πύλη του δημοσίου, gov.gr στην οποία οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώσουν μέσω υπολογιστή ή κινητού, υπηρεσίες που ήθελαν αυτοπρόσωπη παρουσία.

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση στην πλατφόρμα για εθελοντική βοήθεια από γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, όπου έχουν ήδη εγγραφεί 8.785 άτομα.