Ήταν όλοι τους εκεί, όσοι χωρούσαν στην μεγάλη αίθουσα του Ολύμπιον! Οι καλλιτέχνες της μεγάλης οθόνης –Έλληνες και ξένοι, οι συντελεστές του Φεστιβάλ, βουλευτές και παράγοντες της πόλης, κριτικοί κινηματογράφου και δημοσιογράφοι, μα κυρίως το μεγάλο πλήθος των σινεφίλ.

Δηλαδή, όλοι αυτοί που επί 10 ημέρες έζησαν κι απόλαυσαν το 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τη μεγάλη και διεθνή πλέον γιορτή του κινηματογράφου, η οποία κατά κοινή ομολογία ξεπέρασε φέτος κάθε προηγούμενη διοργάνωση.

Όλα αυτά χθες Κυριακή 10 Νοεμβρίου που πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων των διαγωνιστικών τμημάτων του Φεστιβάλ, σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα με πολλά χαμόγελα.

Για δέκα ημέρες η πόλη μας έσφυζε από ζωή από όλους όσοι εργάζονται, ονειρεύονται, δημιουργούν, εκφράζονται ή απλά λατρεύουν τις ιστορίες της σκοτεινής αίθουσας που έχει να προσφέρει ο ανεξάρτητος κινηματογράφος. Εκτός από τις 200 και πλέον προβολές, το Φεστιβάλ πρόσφερε, εργαστήρια και masterclass, εκθέσεις, επαγγελματικές συζητήσεις και ευκαιρίες προώθησης και στήριξης νέων καλλιτεχνών, αλλά και πολλές-πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση και κοινωνικές συναντήσεις.

Αυλαία λοιπόν για το 60ο ΦΚΘ με απόηχο ικανοποίησης και αίσθησης μιας πραγματικά υψηλού επιπέδου διοργάνωσης , ικανής να προωθεί την 7η τέχνη, τον πολιτισμό αλλά και το δημιουργικό και ικανό πρόσωπο της πόλης μας.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπετε στιγμιότυπα από τη χθεσινή τελετή λήξης κι απονομής των βραβείων: