Ένας λύκος με προβιά αρνιού, αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψει κανείς το RS6 Avant της Audi που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό στην Έκθεση της Φρανκφούρτης. Πρόκειται για ένα station wagon πολύ διαφορετικό από αυτά που έχεις συνηθίσει που σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τα τετράγωνα κουτιά του παρελθόντος. Αντίθετα είναι ένα μοντέλο με επιδόσεις που θυμίζουν supercar και την ιδιαίτερη σχεδιαστική γραμμή που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Audi.

Audi RS6 Avant, supercar σε συσκευασία station wagon

Βασισμένο στις γραμμές του A6 Avant με πολύ πιο sport λογική όμως, κερδίζει αμέσως το βλέμμα και του πιο απαιτητικού οδηγού. Αντίστοιχα η συντομογραφία RS στον τίτλο του μόνο τυχαία δεν είναι, αφού ανήκει στην οικογένεια εκείνων των μοντέλων της Audi που οι επιδόσεις φέρνουν στον νου αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Audi RS Avant 6

Τα χαρακτηριστικά LED φώτα σε συνδυασμό με την επιθετικό σχεδιασμό του μπροστινού μέρους δημιουργούν μία ακόμα πιο sport αίσθηση, σαν το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο να μαρσάρει ανά πάσα ώρα και στιγμή.

κινητήρας Audi RS Avant

Όσο για τον παντοδύναμο κινητήρα του; Τα λόγια μοιάζουν περιττά αφού οι αριθμοί ζαλίζουν: 600 άλογα, 800 Νm ροπής, 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα και 0-200 χλμ./ώρα σε 12 δευτερόλεπτα.

Design AUDI RS 6 AVANT εσωτερικό

Μάλιστα μπορεί εξωτερικά να δείχνει περιπετειώδες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στερείται πολυτέλειας στο εσωτερικό του. Η καμπίνα είναι άνετη, καλαίσθητη, τα χρώματα πολύ προσεκτικά επιλεγμένα ενώ στο display μπορεί να παρακολουθήσει κανείς αναλυτικά σχεδόν κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να φανταστεί: από την επιτάχυνση μέχρι την ροπή κι από τη θερμοκρασία των λαδιών μέχρι την πίεση των ελαστικών.

Audi καθίσματα

Οι πίσω θέσεις το τελευταίο πράγμα που θυμίζουν είναι καθίσματα κάποιου old school station wagon αφού, επί της ουσίας, παραπέμπουν σε αυτό που πραγματικά είναι το RS6 Avant. Ένα premium αυτοκίνητο δηλαδή.

Audi Station Wagon

Τελικά, εκείνο που καταφέρνει η τέταρτη γενιά του Audi RS6 Avant είναι να καταρρίψει ένα ένα όλα τα στερεότυπα. Ναι, σε αντίθεση με ό,τι συνήθως πιστεύουμε, μπορεί ένα station wagon να είναι αγρίμι στον δρόμο παρέχοντας παράλληλα υψηλή πολυτέλεια στους επιβάτες και τον οδηγό.