Απέκλεισαν το τελωνείο των Ευζώνων – Διαμαρτύρονται για τα περιοριστικά μέτρα

fortiga_1

Αυτοκινητιστές απέκλεισαν το πρωί το τελωνείο των Ευζώνων στο Κιλκίς, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα περιοριστικά μέτρα στις χερσαίες συνοριακές διελεύσεις, λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διαμαρτυρία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το πρωί και ολοκληρώθηκε τρεις ώρες αργότερα. Τα σύνορα ξανάνοιξαν και η διέλευση των οχημάτων εξομαλύνεται .Το σχετικό κάλεσμα είχε απευθύνει Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών με την υποστήριξη των αντίστοιχων Ομοσπονδιών της Βουλγαρίας, της Σερβίας και των Σκοπίων.

Οι αυτοκινητιστές κάνουν λόγο για «παρακώλυση» του έργου τους, υποστηρίζοντας ότι τα νέα μέτρα, δηλαδή η υποχρεωτική υποβολή τους σε rapid test, το πλαφόν διέλευσης των 400 ατόμων ανά ημέρα και η απαγόρευση διέλευσης από τις 7 το απόγευμα έως τις 7 το πρωί, προκαλούν «μεγάλες καθυστερήσεις και ουρές χιλιομέτρων» κατά την είσοδό τους στην ελληνική επικράτεια.

Ζητούν δε να εξαιρεθούν τα φορτηγά οχήματα από τον περιορισμό διέλευσης μεταξύ 7μ.μ.-7π.μ. και να οργανωθούν κέντρα υγειονομικού ελέγχου των οδηγών φορτηγών «ώστε να μην παρεμποδίζεται η ομαλή ροή των εμπορευμάτων στα σύνορα».

ΦΩΤΟ αρχείου