«Άνοιξαν» σπίτι στη Θεσσαλονίκη και άρπαξαν από… γούνες μέχρι βιολί.

astinomia

Επτά περιπτώσεις κλοπών και δύο περιπτώσεις ληστειών εξιχνιάστηκαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών στη Θεσσαλονικη.

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δεκαεννέα συνολικά ατόμων.

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, εξιχνίασαν 5 περιπτώσεις κλοπών και 1 περίπτωση ληστείας που έλαβαν χώρα σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης ενώ τα Τμήματα Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου και Πυλαίας-Χορτιάτη 2 περιπτώσεις κλοπών και 1 περίπτωση ληστείας που έλαβαν χώρα στον τομέα αρμοδιότητάς του.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις όπου αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σχημάτισαν δικογραφίες:

• Σε βάρος 27χρονου αλλοδαπού, ο οποίος το Δεκέμβριο του 2019, διέρρηξε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης και αφαίρεσε από το εσωτερικό του, μεταξύ άλλων, πίνακες, εικόνες  και συλλογές γραμματοσήμων και νομισμάτων.

• Σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών 17 έως 22 ετών, διότι το Νοέμβριο του 2019 διέρρηξαν μονοκατοικία στην περιοχή της Άνω Πόλης, από την οποία αφαίρεσαν ένα βιολί, δύο γούνες και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.