Ανακάμπτουν Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική – Από τους Έλληνες οι κρατήσεις το καλοκαίρι

paralies-xalkidiki

«Οι Ελληνες είναι αυτοί που κάνουν αυτή την στιγμή κρατήσεις στην Ελλάδα και είναι εμφανές ότι επιλέγουν τη χώρα τους για τις διακοπές τους φέτος το καλοκαίρι». Αυτό ανέφερε χθες στο forum των Δελφών Giacomo Trovato, Διευθυντής Ιταλίας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Airbnb, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα προσφερόμενα σπίτια στην αγορά των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί σε σχέση με τα τέλη του 2019 αλλά έχουν μάλιστα αυξηθεί στη χώρα μας.

«Η ελληνική αγορά βρισκόταν σε ανοδική τροχιά το πρώτο δίμηνο του 2020 , ωστόσο από το τέλος Φεβρουαρίου άρχισαν να μειώνονται δραματικά οι κρατήσεις και από την άλλη πλευρά αυξήθηκαν οι ακυρώσεις. Η ελληνική αγορά ακολούθησε τη γενικότερη τάση των άλλων αγορών, ξεκινώντας με την πτώση του Μαρτίου, ενώ ειδικά τον Απρίλιο είδαμε την πλήρη κατάρρευση της αγοράς».

Όπως επεσήμανε ο κ. Trovato για την Ελλάδα, «δεν είδαμε αντίκτυπο του κορωνοϊού ως προς τον αριθμό των εγγεγραμμένων καταλυμάτων. Στα τέλη του 2019 είχαμε συνολικά 119.000 καταλύματα εγγεγραμμένα στην πλατφόρμα, αριθμός που μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκε κατά 4.000, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το κοινό θεωρεί ότι υπάρχει χώρος για τις βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις». Στην Ελλάδα η εταιρεία, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προχώρησε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ για τη φιλοξενία γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.