Αγοράκια κατηγορούνται για την εξολόθρευση… μισού εκατομμυρίου μελισσών

Αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης ακόμα και 10 ετών

epipla-spasmena

Όπως μας λένε οι φιλοζωικές ενώσεις και τα διεθνή παρατηρητήρια, ο πληθυσμός της μέλισσας μειώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς κάθε χρόνο.

Φανταστείτε λοιπόν τον τρόμο που έζησε ένα ζευγάρι όταν είδε όλα τα μελίσσια του σκοτωμένα.

Αυτό έπαθε πράγματι ο Justin Engelhardt και η σύζυγός του Tori που λειτουργούν τη μελισσοκομική εταιρία Wild Hill Honey στο Sioux City της αμερικανικής Αϊόβα, όταν ξύπνησαν ένα πρωί και βρήκαν τις 50 κυψέλες τους κατεστραμμένες.

bbejghhsfnsfnseser2

Δύο νεαρά αγόρια, ηλικίας 12 και 13 ετών, συνελήφθησαν για το έγκλημα και αντιμετωπίζουν ακόμα και κάθειρξη 10 ετών, αν ο νόμος εξαντλήσει την αυστηρότητά του.

Όπως δήλωσε ο μελισσουργός στην τοπική «Sioux City Journal»: «Έριξαν κάτω κάθε κυψέλη, σκοτώνοντας όλες τις μέλισσες. Μας εξαφάνισαν εντελώς». Η ζημιά εκτιμήθηκε στις 60.000 δολάρια, μόνο που όπως μας λέει ο «Independent» οι ασφαλιστικές δεν καλύπτουν τη μελισσοκομία, κι έτσι το ζευγάρι καταστράφηκε οικονομικά.

bbejghhsfnsfnseser1

Τα παιδιά δεν έκλεψαν τίποτα, απλώς διέλυσαν τα πάντα στο πέρασμά τους, αφήνοντας τις μέλισσες στο χιόνι και τον παγετό. Στο άκουσμα των τραγικών νεών, πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να βοηθήσουν το ζευγάρι να ξαναστήσει την επιχείρησή του, κι έτσι έστησαν μια σελίδα σε πλατφόρμα χρηματοδότησης, η οποία συγκέντρωσε περισσότερα από 30.000 δολάρια σε μερικές εβδομάδες.

bbejghhsfnsfnseser3

Κάτι είναι κι αυτό…