Τα ταξίδια είναι μια δραστηριότητα που αναμφίβολα ο περισσότερος κόσμος απολαμβάνει. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να ανακαλύψετε νέους πολιτισμούς, καινούριους ανθρώπους καθώς και να πάρετε μια αναζωογονητική ανάσα ανάμεσα στην καθημερινότητά σας. Πλέον κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν είναι εφικτό λόγω της κατάστασης που επικρατεί. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι εναλλακτικοί τρόποι που σας δίνουν πια τη δυνατότητα να συνεχίσετε να ταξιδεύετε ακόμα και από το… σπίτι.

Συνεχίστε την ανάγνωση και αφήστε το μυαλό σας να περιηγηθεί σε όλο τον κόσμο με αλλιώτικους τρόπους, χωρίς να χρειαστεί να επιβιβαστείτε σε κάποιο αεροπλάνο. Άλλωστε έτσι θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και μέρη που ίσως δε θα είχατε την δυνατότητα να θαυμάστε από κοντά!

1. Κάντε μια έρευνα για τα μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε

Θα χρειαστείτε ένα σημειωματάριο και λίγο χρόνο μπροστά στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας μια λίστα από τα μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε στο μέλλον. Στη συνέχεια ψάξτε για τα διαθέσιμα ξενοδοχεία που υπάρχουν στα μέρη αυτά καθώς και τις αξιολογήσεις αυτών. Υπάρχουν διάφορες σελίδες στο ίντερνετ διαθέσιμες, μέσω των οποίων έχετε πρόσβαση σε μουσεία ανά τον κόσμο, καθώς και διάφορα αξιοθέατα. Έτσι θα έχετε αποκτήσει μια ολοκληρωμένη ιδέα για το τι σας περιμένει όταν θα μπορέσετε ξανά να ταξιδέψετε.

3-6Qr9T.jpg

2. Ταξιδέψτε… διαβάζοντας

Είναι γνωστό πως ένα καλό βιβλίο μπορεί να ταξιδέψει τον καθένα και να αφήσει τη φαντασία του να τον μεταφέρει οπουδήποτε. Υπάρχουν χιλιάδες βιβλία, ακόμα και online, τα οποία μπορούν να σας δώσουν πολλές πληροφορίες για διάφορα μέρη ανά τον κόσμο. Ακόμα περισσότερο μπορείτε να εμπνευστείτε διαβάζοντας μερικά αναγνώσματα γραμμένα από ανθρώπους που εξιστορούνται τις δικές τους υπέροχες ιστορίες από τα ταξίδια. Και γιατί όχι να μην ξεκινήσετε κι εσείς να γράφετε το δικό σας ημερολόγιο ταξιδιών! Είναι κάτι πολύ δημιουργικό που σίγουρα θα σας φέρει στο μυαλό μερικές όμορφες αναμνήσεις από τα μέρη στα οποία βρεθήκατε στο παρελθόν.

3. Διαμορφώστε τον χώρο σας και δοκιμάστε νέα στιλ διακόσμησης

Τι θα λέγατε να μετατρέψετε τον χώρο σας σύμφωνα με στιλιστικές ιδέες που κυριαρχούν σε διάφορες χώρες; Ένα vintage διαμέρισμα που θυμίζει κάτι από Παρίσι μπορεί σίγουρα να σας κάνει να αισθανθείτε πως βρίσκεστε έστω και νοερά εκεί. Ακόμα μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες σπεσιαλιτέ των αγαπημένων σας χωρών. Σούσι, πίτσα, παέγια είναι μερικά γεύματα που μπορείτε να απολαύσετε στο σπίτι σας. Άλλωστε ο ουρανίσκος και η γεύση είναι γνωστό για το πώς μπορούν να ξυπνήσουν μνήμες και να ταξιδέψουν κάποιον σε διάφορα μέρη του κόσμου.

2-RbeMS.jpg

4. Εμπλουτίστε τις γνώσεις σας

Το να μάθετε μια ξένη γλώσσα μπορεί να σας προσφέρει κάτι παραπάνω από το να σας ταξιδέψει. Είναι ένας τρόπος να γνωρίσετε σε βάθος για τον πολιτισμό και τα έθιμα ενός λαού ενώ παράλληλα σας βοηθάει στο να εξασκήσετε το μυαλό σας. Μέσα από το διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε διαθέσιμα βιντεάκια που θα σας καθοδηγήσουν βήμα-βήμα ώστε να κάνετε μία ξένη γλώσσα δική σας.

5. Παρακολουθήστε ντοκιμαντέρ

Σίγουρα ένα καλό ντοκιμαντέρ μπορεί να σας μεταφέρει σε μέρη που ούτε φανταζόσασταν ότι υπάρχουν. Είτε πρόκειται για σύγχρονους πολιτισμούς είτε για άγρια φύση τα ντοκιμαντέρ σας δίνουν αρκετά χρήσιμες πληροφορίες εμπλουτίζοντας έτσι και τις γνώσεις σας.

6. Βάλτε μουσική

Η μουσική είναι ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει κάθε λαό. Διαφορετικά μουσικά όργανα, αλλιώτικος ρυθμός και στιλ είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τη μουσική του κάθε πολιτισμού μοναδική. Μπορείτε να κάνετε μια έρευνα για την παραδοσιακή μουσική της κάθε χώρας και να αφεθείτε στις ιδιαίτερες μελωδίες. Φορέστε τα αγαπημένα σας ακουστικά και αφήστε τα περίεργα ακούσματα να σας ταξιδέψουν όπου εσείς επιθυμείτε.

1-4YJa3.jpg

7. Κάντε διαλογισμό

Ο διαλογισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε τις σκέψεις που αφορούν το παρελθόν και το μέλλον, ενώ σας βοηθά να εστιάσετε στο εδώ και τώρα. Πλέον υπάρχουν στο YouTube αμέτρητα βίντεο διαλογισμού, όπου μπορείτε να επιλέξετε όποιο θέλετε και να επιδοθείτε σε μια συνεδρία όποια στιγμή της ημέρας επιθυμείτε. Και πώς άραγε συνδέεται αυτό με τα ταξίδια; Βάλτε έναν χαλαρωτικό ήχο (μπορεί να είναι ήχος από κύματα της θάλασσας, βροχής, μελωδικά τιτιβίσματα). Στη συνέχεια κλείστε τα μάτια σας, ενώ κάθεστε αναπαυτικά σε μια θέση που σας βολεύει. Πάρτε βαθιές ανάσες και αφήστε το μυαλό σας να μεταφερθεί εκεί που θέλετε κάνοντας παρόν τη σκέψη κι επιθυμία σας.

8. Live μετάδοση από πρωτεύουσες του κόσμου

Με ένα κλικ μπορείτε πολύ εύκολα να δείτε τι συμβαίνει ακριβώς αυτή τη στιγμή στο κέντρο των αγαπημένων σας χωρών. Με online κάμερα έχετε ολόκληρο τον κόσμο στην οθόνη του υπολογιστή σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα SkylineWebcams και να ταξιδέψετε στο Παρίσι, το Όσλο, το Λονδίνο, το Βερολίνο και όπου αλλού επιθυμείτε.

Μην αφήνετε τις καταστάσεις να σας καταβάλλουν. Βρείτε δημιουργικούς τρόπους να περάσετε τον χρόνο σας και μην ξεχνάτε πως τα ταξίδια μπορούν να συνεχιστούν ακόμα και από το σπίτι σας!