Υπάρχουν δύο είδη πρότασης γάμου. Αυτή που θα σας σοκάρει και την οποία δεν περιμένετε με τίποτα και αυτή που έχετε προβλέψει πριν καν αποφασίσει ο σύντροφός σας να σας κάνει. Αν και λέγεται πως για κάθε γυναίκα αυτή η στιγμή είναι μοναδική, η αλήθεια είναι πως τα συναισθήματα που πρόκειται να σας δημιουργήσει μπορεί καν να μην τα φαντάζεστε. Με τη μέση ηλικία γάμου για τις γυναίκες να κυμαινόταν στη δεκαετία του 1970 στα 22,6 έτη και σήμερα να έχει φτάσει στα 30,8 είναι σίγουρο πως αν είστε λάτρεις της στατιστικής και φυσικά βρίσκεστε σε αυτό το πλαίσιο τότε θα έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε για τα βασικά σημάδια που προηγούνται της μαγικής κίνησης που ονομάζεται… pop the question!

simadia-protasi-gamou-3.jpg

Είναι αγχωμένος

Αν ψάχνετε για τα σημάδια που αποδεικνύουν πως ο σύντροφός σας θα σας κάνει πρόταση γάμου τότε το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι το ότι έχει ξεκινήσει να συμπεριφέρεται περίεργα. Όταν τον αντιμετωπίζετε, είναι ασαφής και αμήχανος και φυσικά η νευρικότητα είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό του. Φυσικά είναι σημαντικό να μη μπερδέψετε αυτά τα «στοιχεία» με αυτά της απιστίας ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος.

Έχει έρθει κοντά με την καλύτερή σας φίλη

Ή και με την αδερφή σας. Παρατηρείτε ότι ξαφνικά ο σύντροφός σας είναι πιο άνετος με μια από τις πιο κοντινές σας φίλες ή με μέλη της οικογένειάς σας; Αυτό μπορεί να σημαίνει πως ετοιμάζεται να σας κάνει την πολυπόθητη ερώτηση. Αυτή η συμπεριφορά του μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τους ζητά να κρατήσουν το μυστικό του και αναμφίβολα στο γεγονός ότι αυτά τα άτομα τον βοήθησαν να κάνει την ιδανικότερη επιλογή από το κοσμηματοπωλείο.

Ξοδεύει τα χρήματά του πολύ προσεκτικά

Εάν ο μισθός του αγαπημένου σας αλλά και οι υποχρεώσεις του δεν έχουν αλλάξει αλλά παρόλα αυτά εσείς νιώθετε πως κάνει οικονομία, τότε αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό σημάδι πως ετοιμάζει κάτι το οποίο αγνοείτε. Μπορεί να είναι μια αγορά ενός δαχτυλιδιού ή ακόμη κι ένα ταξίδι έκπληξη!

simadia-protasi-gamou-2.jpg

Αναφέρεται στο μέλλον

Λένε πως οι άντρες δεν είναι ρομαντικοί και πως δε σκέφτονται τη δέσμευση με τον ίδιο τρόπο που την αντιλαμβάνονται οι γυναίκες. Παρόλα αυτά εάν -τελευταία- όλο και συχνότερα «πιάνετε» τον φίλο σας να μιλάει για το κοινό σας μέλλον τότε είναι βέβαιο πως κάτι έχει αρχίσει να τον απασχολεί πιο σοβαρά. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως ένας ερωτευμένος σύντροφος μπορεί να κάνει τα πάντα για να κρατήσει δίπλα του τη γυναίκα που αγαπάει.

Θέλει να περάσετε μόνοι σας τις επόμενες διακοπές

Οι διακοπές είναι οι τέλειες ευκαιρίες για προτάσεις γάμου. Εάν, λοιπόν, ο σύντροφός σας, σας ζητήσει να περάσετε την μερικές μέρες ή και το Πάσχα κάπου μακριά από την οικογένειά σας τότε αυτό είναι πιθανό να σημαίνει μια διαφορετική εξέλιξη στη σχέση σας. Μπορεί κάτι τέτοιο να μην είναι απόλυτα σαφές αλλά η αλήθεια είναι πως προορισμοί όπως ένα ρομαντικό νησί ή το αιώνια ερωτεύσιμο Παρίσι θα σας κάνουν να δείτε πιο καθαρά τις προθέσεις του.

simadia-protasi-gamou-1.jpg

Ενδιαφέρεται για όσα σας αρέσουν

Μην κρίνετε αυτή την πρόταση με λάθος τρόπο. Ο σύντροφός σας πάντα ενδιαφερόταν για αυτά που σας αρέσουν αλλά τελευταία έχει αρχίσει να ασχολείται και με το προσωπικό σας στιλ. Επιλέγει μαζί σας τις online παραγγελίες ρούχων που κάνετε, σας ρωτάει σε απρόοπτες στιγμές αν σας αρέσουν κάποια σχέδια δαχτυλιδιών που βρήκε στο διαδίκτυο και ίσως και να τον έχετε «πιάσει» να κοιτάει τα αξεσουάρ που έχετε στο κομοδίνο σας.

Επιθυμεί να ετοιμάσει μόνος του τη βαλίτσα του

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στις γυναίκες είναι πως τη βαλίτσα των διακοπών του κάθε άντρα την ετοιμάζει η σύντροφός του. Αυτό συμβαίνει γιατί ποτέ ο χώρος που έχει η δική σας χειραποσκευή δεν είναι αρκετός με αποτέλεσμα να επιθυμείτε να «κλέψετε» λίγο ακόμη ή γιατί βαριέται να ασχοληθεί. Έτσι, αν αυτή τη φορά παρατηρήσετε πως στο επόμενο ταξίδι σας ο αγαπημένος σας δε θέλει να τον βοηθήσετε να στριμώξει λίγο παραπάνω τα ρούχα του τότε σημαίνει… πως μάλλον έχει κάτι να κρύψει!