Υπάρχουν πολλές φορές που αισθανόμαστε την ανάγκη να καταφύγουμε σε οποιουδήποτε είδους αποτοξίνωση, έχοντας ως στόχο την πλήρη επαναφορά του οργανισμού μας και την απώλεια περιττού βάρους, το οποίο μπορεί να μας ταλαιπωρεί. Ακόμη και μικρά φουσκώματα και πρηξίματα -ιδιαίτερα μετά από κάποια ημέρα ατασθαλίας- συχνά, μας κάνουν να αισθανόμαστε άβολα και δυσκολεύουν μέχρι και τις καθημερινές μας συνήθειες. Εάν λοιπόν κι εσείς, είτε επειδή έχετε κάποιο σημαντικό event να παρευρεθείτε ή απλά θέλετε να νιώσετε αναζωογονημένοι και σε καλύτερη φόρμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα καταφέρετε να κάνετε detox στο σώμα σας μέσα σε ένα 24ωρο!

Κοιμηθείτε περισσότερο

shutterstock-1107788816.jpg

Το να προσφέρετε στον εαυτό σας μια ξεκούραστη νύχτα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους αποτοξίνωσης κι επαναφοράς του σώματός σας. Άλλωστε, ο ύπνος έχει συνδεθεί με την απώλεια βάρους, αφού μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, το άγχος και βελτιώνει συνολικά την υγεία σας. Το καλύτερο με το να κοιμηθείτε περισσότερο είναι ότι δε χρειάζεται καμία έξτρα προσπάθεια… Το μοναδικό που έχετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε, ότι η θερμοκρασία του δωματίου σας είναι δροσερή και να χαρίσετε στον εαυτό σας ένα χρονικό περιθώριο 10 ωρών ύπνου!

Πιείτε ένα γεμάτο ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσετε 

shutterstock-1379304191.jpg

Κάντε το αμέσως πριν πάτε για ύπνο! Είναι αλήθεια, ότι καλό θα ήταν να πίνετε νερό καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας και να κρατάτε ενυδατωμένο τον οργανισμό σας συνεχώς. Σκεφτείτε πως ενώ το σώμα σας κοιμάται, επιβιώνει με επτά ή και περισσότερες ώρες χωρίς καμία ενυδάτωση. Παρέχοντάς του όμως τις σωστές ποσότητες νερού με το που ξυπνάει, το αναζωογονεί και παράλληλα βοηθάει στην ενεργοποίηση των κυττάρων μας.

Κάντε συχνά διαλείμματα για stretching γυμναστική

shutterstock-1309858339.jpg

Κάντε ένα μικρό διάλειμμα μιας ώρας, ακόμα και πέντε λεπτών με σκοπό να τεντωθείτε και να μετακινηθείτε! Αυτό θα μειώσει την κόπωση, θα κάνει το αίμα σας να ρέει μέσα από τους μυς και θα σας αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό, με αποτέλεσμα να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Επιπλέον, ένα γρήγορο streching είναι ίσως ένας από τους πιο ευχάριστους τρόπους αποτοξίνωσης του σώματός σας, όχι;

Αποφύγετε το αλκοόλ το συγκεκριμένο 24ωρο

shutterstock-1103008442.jpg

Δυστυχώς, η μιμόζα δεν είναι φιλική προς το detox. Στο σώμα μας, το αλκοόλ γίνεται τοξίνη, πράγμα που σημαίνει ότι όταν το καταναλώνουμε, εκείνο «εργάζεται» πιο πολύ, ώστε να το μεταβολίσει. Με άλλα λόγια, ενώ το σώμα σας είναι απασχολημένο με το να προσπαθεί να «κάψει» το αλκοόλ, οι άλλες θερμίδες για παράδειγμα του φαγητού θα αποθηκεύονται ως λίπος στον οργανισμό σας.

Μην υπερβάλλετε 

shutterstock-1214785858.jpg

Δεν πρέπει να θεωρείται εκτός των ορίων ένα μόνο φαγητό ή ποτό. Θα πρέπει να σταματήσετε να καταναλώνετε ορισμένα είδη τροφών, που μπορεί να σας προκαλούν ενοχλήσεις. Αυτά συνήθως είναι τα τηγανητά είδη, τα ζαχαρούχα ποτά, τα σνακς, όπως τα σοκολατάκια, τα τσιπς και τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως τα hot dogs. Ωστόσο, μην παραμένετε ποτέ νηστικοί και στερημένοι. Μπορείτε ακόμα να φάτε μερικά κομμάτια μαύρης σοκολάτας.