Το πτυχίο σου είναι και το πιο σημαντικό όπλο σου. Ακόμα και με κάτι διαφορετικό να ασχοληθείς τελικά, πάντα μετράει το πτυχίο, μαζί με το υπόλοιπο βιογραφικό σου.

Σε παρουσιάζει σαν ένα άτομο εργατικό, με ανησυχίες για να βελτιώσει ότι κάνει. Για να γίνει καλύτερος, για να μάθει καινούρια πράγματα πάνω στο αντικείμενο με το οποίο ασχολείται.

Για αυτό δεν πρέπει να μένεις μόνο στο πτυχίο σαν τίτλο. Θα πρέπει να βρεις τρόπους να το κάνεις να μετράει ακόμα περισσότερο.

Για δες παρακάτω και πάρε μερικές ιδέες του πώς μπορείς να ενισχύσει το βιογραφικό σου. Είναι πράγματα που μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα και με τη σχολή σου.

1. ECDL

Το βασικό όπλο για όλους είναι η καλή χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Δες αν η σχολή σου στο προσφέρει μέσα από κάποια επιλεγόμενα μαθήματα ή αν πρέπει να το κάνεις κάπου έξω. Και εσύ θα έχεις μεγαλύτερη ευκολία με τα διάφορα προγράμματα για τις εργασίες σου και θα στο ζητήσουν παντού στην αγορά εργασίας.

2. Συνέδρια

Παρακολούθησε όσα συνέδρια μπορείς και αντέχει η τσέπη σου. Τα συνέδρια, ουσιαστικά, είναι καινοτόμα πράγματα στον τομέα σου, οπότε και θα δεις ενδιαφέροντα πράγματα και ανθρώπους θα ρωτήσεις και θα παρατηρήσεις πώς πρέπει να είναι μία σωστή παρουσίαση.

3. Σεμινάρια

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να τα κάνεις και online από το σπίτι. Απαιτούν κάποιες ώρες διάβασμα, αλλά δεν είναι τόσες όσες σε μία σχολή. Θα εμβαθύνεις σε κάποια θέματα που σε ενδιαφέρουν και θα έχεις και πιστοποίηση για αυτό.

4. Εθελοντισμό

Μία δραστηριότητα εθελοντισμού φαίνεται πάρα πολύ καλή στο βιογραφικό σου. Φαίνεται ότι νοιάζεσαι για τη κοινωνία και το συνάνθρωπο. Ειδικά στο εξωτερικό μετράει πάρα πολύ. Θα γεμίσεις εμπειρίες, θα γνωρίσεις ενδιαφέρον ανθρώπους και θα έχεις ένα δυνατό συν στο βιογραφικό σου.