28η Οκτωβρίου: Τι θα γίνει με την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

parelasi

Σχεδόν ένας μήνας μας χωρίζει από το καθιερωμένο εορταστικό τριήμερο της Θεσσαλονίκης, όπου η πόλη γιορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο, την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Φέτος ο κορωνοϊός είναι πιθανό να αλλάξει τα δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Armyvoice.gr φέτος οι αρμόδιοι του ΓΕΕΘΑ εισηγούνται την αναβολή της παρέλασης λόγω του κορωνοϊού. Σημειώνεται πως ανάλογη αναβολή είχε γίνει και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, όταν τότε η χώρα ήταν σε γενικό lockdown.

Η πολιτική ηγεσία λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα κρίνει κατά πόσο είναι ασφαλές να πραγματοποιηθεί η παρέλαση και υπό ποιες συνθήκες, με το ΓΕΕΘΑ από την πλευρά του να συνηγορεί στην απόφαση.

Η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί εγκαίρως, καθώς σε λίγες ημέρες θα πρέπει να ξεκινήσουν οι πρώτες δοκιμές, αλλά και η μεταφορά των αρμάτων στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση, καθώς η χρονική συγκυρία θα απαιτούσε μία επιβλητική στρατιωτική παρέλαση, ωστόσο, η έξαρση των κρουσμάτων στην Αθήνα και η συγκέντρωση του κόσμου στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να δυσκολεύει το ενδεχόμενο της παρέλασης.