23χρονος πουλούσε στο διαδίκτυο κινητά τηλέφωνα και εξαρτήματα υπολογιστών που δεν υπήρχαν!

Ένας 23χρονος ημεδαπός αναρτούσε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, πλασματικές αγγελίες πώλησης κινητών τηλεφώνων και εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αποσπώντας χρηματικά ποσά από υποψήφιους αγοραστές, στη Θεσσαλονίκη.

diadiktio_1

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις απάτης σε βάρος ισάριθμων υποψήφιων αγοραστών κινητών τηλεφώνων ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων καθώς η «λεία» του 23χρονου ανέχεται στα 1.640 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς, ο νεαρός, κατά το χρονικό διάστημα 21-01-2018 έως και 19-06-2018, αναρτούσε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, πλασματικές αγγελίες πώλησης κινητών τηλεφώνων και εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για καινούριες συσκευές αλλά σε χαμηλότερη τιμή από την πραγματική τους αξία.

Με τον τρόπο αυτό, έπειθε τα υποψήφια θύματά του να του αποστείλουν χρήματα μέσω συγκεκριμένου τραπεζικού προγράμματος, πλην όμως δεν απέστειλε ποτέ τα υποτιθέμενα προς πώληση προϊόντα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του αλλά και σε όχημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και πλήθος καρτών SIM, καθώς και μικρόδεμα κάνναβης, οπότε και συνελήφθη.